Studenter maden

Studentermaden – Den ultimative guide til mor og far

admin Anbefalinger, Information, Studenterkørsel

I forbindelse med vores mange år i studenterkørsel branchen, har vi smagt på studentermad rigtig mange forskellige steder, samt luret lidt tips og tricks til studenterkørsel. Det betyder også at vores DJs har indsamlet erfaringer om hvilken type mad der passer hvornår, hvad studenterne gerne vil drikke og andre finurlige tips og finter. Samtidig lytter vi selvfølgelig også til studenterne, så vi kan mixe vores og deres erfaringer sammen til den ultimative guide til mor og far når de får besøg af de nyudklækkede studenter – med virkelige eksempler!

Der er selvsagt mange faktorer der spiller ind når man får besøg af en studentervogn fyldt med glade studenter. Først og fremmest skal man tage tidspunktet på dagen i betragtning. Dernæst skal man overveje hvor mange stop studenterne har haft inden – og hvor mange hjem de skal besøge efter. Andre faktorer der skal tages hensyn til under studenterbesøg er; vejret, allergikere, beliggenhed og meget mere.
Et godt lille råd til forældrene i klassen er, at man lige ringer sammen og koordinerer maden og drikkevarerne. Det bliver en halvkedelig tur for alle hvis der er frikadeller og pølsehorn alle steder.

Vi har delt artiklen op i forhold til hvor på ruten man ligger. Så kan man som forælder nemt finde ud af hvad der er vigtigst at holde øje med. Nederst har vi samlet nogle gode generelle råd, som dækker over hele dagen – brug dem som i har lyst. Det er ikke alle råd der passer alle steder, men tag situationen i betragtning og snak med din kommende student/studine. Han/hun har helt sikkert også nogle ønsker til hvad der skal være på bordet – og ikke mindst IKKE skal være på bordet 😉

Tidligt på studenterruten

Hvis man er et af de første hjem der bliver besøgt af studenterne er det oplagt at lave en type mad der passer til en morgen. Det kan eksempelvis være små hjemmebagte boller med lidt let pålæg. Det kan også være minicroissanter og frisk frugt i kopper. Til dette kan man stille lidt juice frem eller gå hele vejen og selv lave smoothies. Hvis man laver et traditionelt morgenmåltid og gerne vil have alkohol med, kan man stille en gammel dansk frem. Alternativt har vi set flere med baileys og kakao blandet sammen.

Studenterruten

 

Midt på studenterturen

Når man befinder sig midt på ruten er der plads til lidt mere frihed. Det er dette mellemrum hvor morgen og aften forbindes og det kan gøres på mange måder. Man kan typisk lave lidt mere forskellig mad her. Det være sig de helt klassiske frikadeller og pølsehorn, som man får mange steder, men det kan også være diverse pindemadder. Vi har sågar set eksempler på, at man har gået den nemme vej og har indkøbt en ordentlig bunke ham- og cheeseburgere fra MacDonalds. Det er tidsbesparende og uden tvivl et stort hit hos studenterne!

Vi har også set et eksempel på, at man har hyret en slagter til at stå og grille kød. Hertil kan man servere det klassiske grill tilbehør. Det er en rigtig fin idé, hvis man på ruten har indlagt et stop der er lidt længere end de andre stop, så man får en pause fra køreturen. Man skal dog passe på med at lave alt for tung mad.

Studentermad

Af andre funky indslag har vi blandt andet set at man, udover maden, havde hængt tandbørster og tandpasta op på en snor på tværs af haven. Så kunne alle studenterne tage en tandbørste og få børstet bisserne fri for Ølsmag og Cult Shaker på tænderne. Det er en gimmick der blev taget rigtig godt imod!

I sidste led af studenterkørslen

Når man er sidst på ruten, er det altid lidt af et sats hvad man serverer. Nogle vil være så fulde at de slet ikke har lyst til mad, eller ikke lægger mærke til hvad de propper i munden.

Vi har set et godt eksempel på at køle studenterne ned med is. Om det er ispinde fra supermarkedet eller bægre og kugler fra Paradis Is, så virker det lige godt. Det ligger ikke så tungt i maven efter en lang dag med meget mad og alkohol, det frisker lidt op og giver en god kontrast til den mad de har spist i løbet af dagen.

Studenterkørsel

Rigtig mange forældre vælger også at servere suppe sent på turen. Især på allersidste stop er det en klassisk ret. Især tomatsuppe med et lille stykke brød til gør sig godt i maven.

Man kan også vælge at gå snack-vejen og stille popcorn og chips frem. Studenterne hungrer helt sikkert efter salt på dette tidspunkt, så det vil være et sikkert hit!

Generelle råd til studenterkørslen

Her samler vi lidt af de generelle råd der er gode at læse når man skal huse en masse studenter. Selvom det er kort tid de kigger forbi, så er der alligevel mange ting man bør tænke på. Alt skal selvfølgelig overvejes i forhold til vejret. Nogle råd kan bruges i alle situationer, andre kan ikke 🙂

Længde på besøg – Halvleg halvvejs

Normalt når man får besøg af en fyldt studentervogn er det et meget kort stop. Ofte har man kun besøg i 10 eller 20 minutter. Det betyder at studenterne kun lige når at komme ind og smide sig i haven eller på en stol, gribe ud efter det nærmest at indtage og så afsted igen. Det betyder, at i som forældre skal droppe portionsanretningerne og bestikket. Det handler om at maden og drikkevarerne skal være lettilgængelige og lige til at spise.
Når de er så meget på farten, så kan det også være vigtigt at man planlægger et stop midt på ruten der er dobbelt eller måske tredobbelt så langt som de andre. Det giver studenterne en ‘halvleg’ og en chance for at slappe lidt af før det går løs igen. Det kan eksempelvis være her, at de indtager et lidt mere solidt måltid.Pindemad

Lejlighed? Stor have? Pool?

Men hvordan skal man så indrette sig bedst muligt på at få en flok studenter på besøg? Det kommer lidt an på udgangspunktet. Hvis man bor i lejlighed kan det eksempelvis være en fordel at benytte gården, hvis vejret er til det og muligheden er der. Hvis man har en gård eller en have så kan man med fordel sprede nogle tæpper og puder ud på græsset som de kan ligge og hygge sig på. Dertil kan man eventuelt stille en pavillon op, hvis der ikke er så mange skyggemuligheder.
Nogle vælger også at stille et lille badebassin op – det kan være en rigtig god idé, for studenterne elsker det. Du skal dog huske på, at det er fulde mennesker du har med at gøre. Hvis der er en pool til rådighed, så hav håndlæder klar til dem når de kommer op, så de ikke skal være drivvåde de næste par timer i studentervognen.

Et tip som kan overvejes: Hvis der skal spilles musik i hjemmet, så gør det afdæmpet. Mange studentervogne er efterhånden udstyret med store højtalere (Vores er især!), så de kan ofte have brug for ro når de ikke er ombord på studentervognen.

Studenter badning

Hvad drikker sådan nogle unge mennesker så?

Der bliver selvsagt drukket rigtig mange øl ombord på sådan en studentervogn. Derfor kan studenterne ofte have en trang til at drikke noget der er anderledes. Det kan eksempelvis være cider (Somersby, CULT, Tempt eller lignende).
Da man ofte ikke har plads til så mange drikkevarer, så kan det være en god idé at låne et stort kar eller en balje og fylde den med isterninger og så smide en masse dåser ned i – og husk: Det er vigtigt at det ikke er i glasbeholdere. Studenterne tager nemlig ofte de resterende drikkevarer med op i studentervognen når de kører igen.
Et hit blandt studenterne er eksempelvis slush ice med mulighed for selv at tilsætte vodka eller rom. Hvis du som forælder gerne vil fylde lidt andet på dem end alkohol, så er lækre juices og smoothies også altid lækkert. Et nemt og godt alternativ er kildevand på flaske. Mange af studenterne tager gerne sådan en i hånden når de forlader hjemmet, så de kan med fordel stilles frem lige ved udgangen, så den er nem at snuppe med på turen.

 

Det var lidt af vores gode råd vi kunne give videre. Hvis I skulle have nogle spørgsmål, er i mere end velkomne til at kontakte os.

Hvis i synes at det var nogle brugbare råd, så må i selvfølgelig meget gerne dele den med andre forældre i klassen eller venner hvis børn snart bliver studenter.

Studenterkørsel mad